Ugrás a fő tartalomra

Kutya FarsangoZoo szombaton!

2015. február 7-én (szombaton) a Kocsonya Farsang kiegészítő programjaként Kutya farsang lesz a Városház térnél, ahol elsősorban egészségügyi tanácsadással várunk Titeket!

- Lehet kérdezni a különböző neurológiai, mozgásszervi, időskori megbetegedésekről, azok kezelési lehetőségeiről, mit takarnak az egyes terápiák (pl. hydroterápia, manuálterápia, aktív torna stb.), hogyan zajlik a rehabilitáció. Masszázst nemcsak beteg kutyusokon, gyógyító célból, hanem egészséges kutyákon is lehet alkalmazni pl. frissítő masszázs, stresszoldó. Milyen csomagok vannak?
- Gond van a kutyád testsúlyával? Diétás tanácsadás, hogyan etessek, mire figyeljek, aktív torna elhízott kutyáknak.
- Sport-, munka- és segítőkutyáknál a fokozott igénybevétel miatt gyakori a túlfeszült, görcsös izomzat, porckopás, ízületi bántalmak - hogyan lehet ezt megelőzni? Miért fontos a bemelegítés?
- Kiállításra jársz a kutyusoddal? A ringben fontos a szép járás, izmoltság, arányos testfelépítés. Tudtad, hogy ez mindenféle szerek nélkül, pusztán fizioterápiával is fejleszthető?

Az asztalunknál játszani is lehet, a nyertes kedvezménykupont kap ajándékba, ami bármelyik szolgáltatásomnál felhasználható: kutyamasszázs, kisállatpanzió, kutya sportnapközi, kutyakiképzés.

A gyerekeket segítőkutyákról szóló kifestőkkel, kutyasimogatóval várjuk.

Kutyáinkkal együtt szeretettel várunk Titeket!

+1 A tombola és a szépségverseny nyertesei részére egy kezelésre szóló masszázsutalványt ajánlottam fel, lehet hogy épp Te nyered meg? ;-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Műtét utáni teendők (kutya/macska)

Amennyire csak lehet próbáljunk megnyugodni! Ha mi is idegesek, stresszes vagyunk, sírunk stb. az hatással van a kedvencünk lelkiállapotára is, ezért görcsölés helyett inkább legyünk felkészültek, hogy minél kevesebb komplikációval vészeljük át ezt a zűrös 2 hetet. Közvetlenül műtét után, első 24h: Ne ijedjünk meg, a legaktívabb kutya /macska is gyenge lesz a műtét után. 1. Hazaszállítás - vigyük ölben, vagy a kocsink kivehető kalaptartójára ráfektetve (kvázi hordágyként használva), de megteszi egy négy sarkánál megfogható erős kabát, takaró, matrac, nagypárna, kültéri fekhely is. 2. Nyugalom biztosítása - ez az egyik legfontosabb, a kutyát/macskát érdemes egy nagyobb műanyag fekhelybe vagy ketrecbe, hordozódobozába betenni és ezt egy csendes, meleg,  huzattól védett helyre rakni, ahol folyamatosan szemmel is tudjuk tartani, vele tudunk maradni. Ne tegyük olyan helyre, ahol leeshet, lezuhanhat - ugyanis ha kimegyünk a helyiségből követni szeretne, de nincs tisztában az á

Akadálypálya házilag

Vigyünk egy kis kreativitást a kutyánkkal való foglalkozásokba! Lakhatsz akár bérházi lakásban, vagy kertes házban egy változatos, gondolkodást igénylő pályát bárhol össze lehet rakni hétköznapi tárgyakból. Mert, igen, a kutyák is tudnak unatkozni, lógó fülek, vontatott, közönyös járás, "ááá minden mindegy" pofa. Használd a kreativitásodat, vigyél egy kis színt a mindennapokba! Miért? 1. Jól szórakozzatok, élvezzétek egymás társaságát. 2. Fizikailag és szellemileg is jobban lefárad tőle a kutya. 3. Erősödik kettőtök között a kötelék, a kutyád jobban fog figyelni rád, jobban tudtok egymással kommunikálni. 4. Ül, fekszik, marad, hopp (vagy fel) vezényszavak gyakorlásához ideális, ezek a vezényszavak mindig fontosak és bármilyen életkorban megtaníthatóak. 5. Ezáltal csökken a félelem vagy nyugtalanság az idegen tárgyak, helyek iránt.  Milyen eszközöket használhatsz fel? A legfontosabb szabály, hogy az adott tárgy  - stabil legyen - ne okozzon sérülés

Rocky története (porckorongsérv) a gazdi szemszögéből

Ne adja Isten, de bárkivel előfordulhat, hogy a kutyája porckorongsérvet kap, így azt gondolom hátha tudok másnak segíteni a mi történetünk megosztásával. Szóval akkor hát lássuk Rocky történetét… Az ő története rég kezdődött. Ekkor volt három éves. Először 2011. december végén. A két ünnep között. Természetesen… mikor máskor lenne beteg egy kutya, ha nem akkor amikor hírből sincs állatorvos helyben. Egy este játszottunk, birkóztunk, majd Rocky egyszer csak felnyüszített. Nem szokott ilyet csinálni, így rögtön tudtam, hogy baj van. De nem sejtettem, hogy mekkora. Rögtön elkezdtem „vizsgálni”, először azt hittem a lába, de hiába tekergettem, tapogattam, nem jelzett. Utána már gyanítottam, hogy a gerince lesz a ludas, mert nem akart két lábra állni. Sétálni sétált, gondoltam becsípődött neki a háta, vagy meghúzhatta. Javult, már majdnem tökéletes volt, így nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget. Január első hetében, szombaton hirtelen rosszabb lett, nem akart menni sem, ha hoz